Волинські енергетики попередили боржників про можливе відключення електрики

На Волині комунальні підприємства накопичили мільйонні борги за електрику. "Волиньобленерго" попередило найзапекліших неплатників про можливі відключення. 

Про це повідомляє прес-служба ПрАТ "Волиньобленерго". 

"Найбільші неплатники Волинської області – ДКП «Луцьктепло» (понад 18 млн грн), КП «Луцькводоканал» (понад 9 млн грн), підприємство «Нововолинськводоканал» (понад 2 млн грн), Володимир-Волинське підприємство теплових мереж «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» (понад 1 млн грн), ЖКП № 3 Луцька (понад 1 млн грн)... З огляду на таку складну ситуацію ПрАТ «Волиньобленерго» змушене буде застосувати адресні відключення", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в акціонерному товаристві, через борги комунальних підприємств та відсутність відшкодування надавачам послуг пільг і субсидій у грудні 2017 року і в січні 2018-го у «Волиньобленерго» утворилася суттєва недоплата перед ДП «Енергоринок». 

"Така ситуація загрожує імовірним обмеженням електропостачання для усієї Волинської області", - наголосили в обленерго.

Читайте також: Westinghouse вже на 6 з 15 енерговлоків українських АЕС - звіт Держатома

Енергетики зазначили, що добре розуміють наслідки припинення електропостачання комунальним підприємствам, однак не можуть поставити під загрозу електропостачання усієї Волинської області.