Westinghouse вже на 6 з 15 енерговлоків українських АЕС - звіт Держатома

Ядерне паливо виробництва американської компанії Westinghouse, що замістило російське паливо ТВЕЛ, використовується вже на 6 з 15 енергоблоків, які експлуатуються на українських атомних станціях.

Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні, 15 лютого, публічному звіті Державної інспекції ядерного регулювання України щодо проведених у 2017 році заходів, результатів виконання завдань, використання коштів державного бюджету, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на 1 січня 2018 року ядерне паливо виробництва компанії Westinghouse експлуатується на енергоблоках №2, №3 ЮУАЕС та №1, №3, №4, №5 ЗАЕС", - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Westinghouse виступає постачальником палива для України, починаючи з 2005 року, коли перші шість збірок були завантажені до третього енергоблоку Южно-Української АЕС.

Читайте також: Holtec хоче розмістити в Україні виробництво нових ядерних реакторів

Україна входить до першої десятки держав з розвиненою ядерною енергетикою. На чотирьох АЕС експлуатуються 15 енергоблоків потужністю 13 835 МВт, які забезпечують виробництво майже половини усієї електроенергії нашої держави.