Гройсман пообіцяв новий механізм розстрочки ПДВ при імпорті обладнання

На найближчому засіданні уряд представить новий порядок оформлення розстрочки ПДВ при імпорті обладнання для підприємств. 

Про це  Прем’єр-міністр України Володимир  Гройсман сказав  під час наради з керівниками підприємств легкої промисловості у Богуславському  вищому професійному училищі сфери послуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Легка промисловість є важливим пріоритетом, як вцілому зростання економіки", - сказав Гройсман.

За його словами, вже другий рік поспіль у легкій промисловості спостерігається зростання, але разом з тим є ряд проблем, які необхідно вирішувати.

Читайте також: Гройсман: 2018-й буде роком розвитку промисловості та зростання доходів

Прем'єр нагадав, що рік тому під час зустрічі з представниками сфери обговорили необхідність технічної модернізації. "Тоді я вам пообіцяв зробити нову норму розстрочки ПДВ при ввезенні нового обладнання. Така норма вже фактично зафіксована в законодавстві і буквально на наступному засіданні уряду буде розписаний порядок, яким ви зможете користуватися", - сказав він.

За словами Гройсмана, в Кабінеті міністрів розраховують, що це сприятиме проведенню модернізації підприємств, і " тоді наша продукція буде завойовувати як внутрішні, так і зовнішні ринки".

Він зазначив, що у п'ятницю відвідав у місті Богуславі Київської області низку підприємства і був задоволений рівнем їхньої роботи. На його переконання, якщо вони розвиватимуться, для держави це також буде вигідно.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду у п'ятницю здійснює робочу поїздку по Київській області.