Пропозиція "Атонова": побудувати вантажний хаб замість пасажирського

Авіаконцерн "Атонов" пропонує почекати із будівництвом пасажирського хабу, замість цього створити на базі аеропорту "Гостомель" сервісний центр для обслуговування усіх літаків і вантажний хаб.

Про це президент ДП "Атонов" Олександр Кривоконь розповів у інтерв`ю Ліга.net.

"Атонов" пропонує відкласти будівництво пасажирського хаба. Компанія має передпроектне рішення, під яке вона шукає інвестора: на базі аеропорту "Гостомель" створити сервісний центр для обслуговування усіх літаків (не лише ДП "Атонов") і вантажний хаб. Чим ми цікаві? У нас є вигідне географічне розташування. Ми можемо перевозити вантажі великими літаками до європейських хабів, а далі вони будуть розповсюджуватися невеликими літаками по регіонах", - розповів Кривоконь.

За його словами, "Атонов" планує переговори з великими логістичними компаніями світового рівня (DHL, Fedex і т. д.), а також авіакомпаніями, наприклад, Turkish Airlines. 

"Потім можна думати і про пасажирський термінал", - зазначив він.

Читайте також: "Авіалінії Антонова" відкрили представництво в американському Х'юстоні

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував зробити аеропорт "Гостомель" (Міжнародний аеропорт "Атонов") базою для лоукостів, у тому числі авіаперевізника Ryanair.

У серпні 2017 року в.о. президента ДП Атонов був призначений Олександр Кривоконь, який раніше очолював Харківське державне авіаційне виробниче підприємство.