Гройсман хоче, аби економіка зростала швидше: Наше завдання - 5% з плюсом

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконаний в тому, що Україна може стати лідером по впровадженню інновацій.

Про це він сказав на конференції з питань цифрової економіки, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Уряд готовий спільно з вами (представниками бізнесу та експертами ринку — ред.) приймати усі необхідні рішення, які дозволять кожному з вас бути успішними, а Україні - стати лідером по впровадженню інновацій. І головне те, що ми маємо досягнути реального економічного зростання. Ми маємо непогані сигнали від національної економіки, але зростання у 2-3%, які є сьогодні,  недостатні. Наше завдання - 5% з плюсом і я вважаю, що розвиток технологій дасть нам можливість бути швидкими”, - сказав Гройсман.

На його думку, відсутність протягом багатьох років чіткої державної політики у цій сфері привела до певної слабкості і не давала Україні можливості стати сучасною державою. “Хоча варто зазначити, що в Україні нині є достатньо інтелекту, достатньо можливостей для того, щоб бути лідерами. Кілька років тому почали роботу кожен по своєму напрямку для того, щоб змінити ситуацію в країні.”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Уряд запровадить нові механізми підтримки інновацій в Україні - Гройсман

За словами Прем’єр-міністра, розвиток цифрової економіки є пріоритетним завданням для уряду, бо швидкий економічний ріст можливий тоді, коли запроваджуються нові сучасні технології. “Швидко розвиваються технології  і якщо ми не будемо впроваджувати їх у своє життя, то буде важко нам конкурувати”, - додав Гройсман.

Він нагадав, що уряд з 2014 року почав займатися розвитком електронних послуг, змінив систему обміну інформації між органами державної влади. Нині ж завдання — зробити максимально швидкими, доступними та якісними ті послуги, які надає держава, зробити так, щоб регуляція відкривала нормальні можливості для розвитку усіх реальних секторів економки.