Працівники одного із цехів АрселорМіттал вимагають підвищення оплати праці

Зранку у Кривому Розі біля ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» проходить мітинг трудового колективу цеху блюмінг. Основна вимога мітингувальників - підвищення оплати праці.

Про це повідомив сайт 0564.

«Сьогодні, 22 січня, на «Криворіжсталі» біля «ковша» проходить мітинг трудового колективу цеху блюмінг. Основна вимога мітингувальників - підвищення оплати праці. Крім цього, криворізькі металурги вимагають зменшення норми робочого часу і вирішення ще кількох соціальних питань», - йдеться в повідомленні.

Під час мітингу оголосили результати збору підписів для початку колективного трудового спору і реалізації працівниками права на страйк.

Читайте також: "АрселорМіттал Кривий Ріг" виходить на ринок Нідерландів

Як раніше повідомляв Укрінформ, торік у травні-червні на кількох шахтах та залізорудних підприємствах, у тому числі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбулися підземні акції протесту та мітинги з вимогою підвищення заробітних плат для робітників основних професій до рівня 2012 року, тобто еквівалента 1000 доларів. Пізніше на «Арселорі» адміністрація пообіцяла підвищення  на 70%, але працівники цим не вдовольнилися і 19 травня на черговому мітингу трудового колективу голова профспілкової організації Всеукраїнської спілки працівників науки, виробництва та фінансів Сергій Гапон запропонував діяти в рамках чинного законодавства і почати збір підписів за початок безстрокового страйку. Підписатися могли тільки працівники підприємства. Щоб оголосити страйк, мітингувальникам треба було зібрати близько 13 тисяч підписів (понад 50%).

Зібрати таку кількість підписів, за словами організаторів мітингу, практично нереально. Тому, було запропоновано зупинити блюмінг через кілька місяців.