OpenMarket запускає "голландські" аукціони для реалізації банківських активів

Торговельний майданчик OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) розпочинає продаж банківських активів за системою редукціонів – торгів з поступовим зниженням ціни. 

Про це повідомляє Міністерство юстиції України, в управлінні якого знаходиться ДП “СЕТАМ”. 

"Голландський аукціон розпочинається з високої ціни, яка поступово знижується, до досягнення ціни продажу товару. Це зворотний процес англійських аукціонів, де товар починає продаватися за мінімальною ціною, а претенденти ведуть боротьбу за рахунок збільшення своєї пропозиції. Перший пакет лотів виставив VTB BANK (Україна) на загальну суму 10,6 млрд грн - це права вимоги до позичальників-юридичних осіб. Ця система в цілому сприятиме успішній реалізації активів, чия балансова вартість дещо відрізняється від ринкової», - зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

Спеціалісти OpenMarket вважають, що редукціон має низку переваг і дає змогу встановити реальну ринкову ціну лоту на певні категорії товарів.

«OpenMarket вкотре доводить, що може бути гнучким і здатним проводити будь-які типи аукціонів з використанням інноваційної технології Blockchain", - наголосив, зокрема, Вишньов. 

Читайте також: Реалізовувати майно через СЕТАМ готові 14 органів місцевого самоврядування

Як відомо, редукціон – це процедура проведення електронних торгів з пониженням ціни. Зниження ціни можливе доти, доки не виявиться охочий укласти договір, але не нижче граничної вартості, яка встановлюється продавцем.

У разі надходження першої ставки від будь-якого допущеного учасника, торги переходять у режим класичного аукціону на підвищення і подальше зменшення актуальної ціни припиняється.

Як повідомляв Укрінформ, OpenMarket провів перший у світі аукціон з використанням інноваційної криптографічної технології Blockchain 6 вересня 2017 року. Всі торги OpenMarket переведено на технологію Blockchain. Кожен учасник аукціону може перевірити чесність проведення аукціону на сайті blockchain.gov.ua.