Парк Укрзалізниці поповнили 38 крюківських пасажирських вагонів

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» успішно виконав найбільший за останні роки контракт на виготовлення для Укрзалізниці 38-ми пасажирських вагонів. 

Про це повідомляє сайт заводу.

“38 купейних пасажирських вагонів моделі 61-779, 11 з яких купейні вагони з меблями, що трансформуються, передані замовнику відповідно до договору 2017 року. Останні три вагони з контрактної партії вирушили до харківського відділення Пасажирської компанії – філії УЗ. Вагони, складені на КВБЗ у 2017 році, вже працюють на Південній, Південно-Західній, Львівській, Одеській та Придніпровській залізницях”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кравцов: Оновлення рухомого складу Укрзалізниці - наймасштабніше за 7 років

За словами заступника директора департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення УЗ Тараса Пасічника, 59 нових пасажирських вагонів, які КВБЗ виготовив для ПАТ «Укрзалізниця» у 2016-17 роках – це відчутне оновлення пасажирського парку компанії. Із крюківських вагонів вже сформовані цілі потяги, що працюють на найпопулярніших маршрутах. Таких як Харків – Одеса, Львів – Одеса, Київ – Івано-Франківськ, Київ – Новоолексіївка, Івано-Франківськ – Костянтинівка та інших.

У результаті тісної співпраці фахівців Укрзалізниці та Крюківського вагонобудівного заводу до конструкції та інтер'єру нових вагонів внесено низку змін, починаючи від додаткових розеток в купе і полиць для багажу нестандартних розмірів і закінчуючи дуже популярним у пасажирів автоматом для приготування кави – кавоматом. До того ж завдяки нововведенням пасажирські вагони стали комфортнішими і зручнішими не тільки для пасажирів, а, що важливо, і для експлуатаційних служб УЗ.

У проекті капітальних інвестицій УЗ на 2018 рік передбачено придбання 60 нових купейних і спальних пасажирських вагонів.