Савчук прогнозує 2 тисячі ЕСКО-проектів в Україні наступного року

В Україні наступного року кількість проектів, що будуть реалізовуватися в рамках ЕСКО, може зрости до 2 тисяч порівняно з 200 цьогоріч.

Про це на підсумковій прес-конференції сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року буде завершено не менше 200 енергосервісних контрактів, а наступного року буде 2 тисячі», - прогнозує Савчук.

Він відзначив, що Держенергоефективності сформувало та постійно оновлює базу об’єктів, з якими бізнес може почати співпрацю в рамках ЕСКО. 

ЕСКО - суб'єкт господарювання, що здійснює енергозберігаючі заходи повністю чи частково за рахунок власних, позикових або залучених коштів та забезпечує гарантоване досягнення економії паливно-енергетичних ресурсів і води впродовж терміну реалізації енергозберігаючих заходів.

Читайте також: Савчук: Програма ЄБРР IQ energy наступного року може запрацювати з ОСББ

9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон № 327-VIII «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації». За цим законом утеплення таких приміщень, заміна вікон та встановлення лічильників може здійснюватись за рахунок ЕСКО. До прийняття цього закону діяльність ЕСКО в Україні не була законодавчо врегульована.