Уряд направив понад 290 мільйонів митних платежів на розвиток органів ДФС

Кабмін прийняв рішення спрямувати 290,4 млн гривень, або 9,99% перевиконання митних платежів за листопад 2017 року на функціонування контролюючих органів у сфері фіскальної політики.

Текст відповідного розпорядження оприлюднено на Урядовому порталі. 

"Збільшити видатки Міністерству фінансів (для Державної фіскальної служби) за спеціальним фондом державного бюджету за програмою 3507010 “Керівництво та управління у сфері фіскальної політики” на 290 389,7 тис. гривень,  що становить 9,99 відсотка перевиконання у листопаді 2017 р. загального обсягу митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції), визначеного помісячним розписом доходів загального фонду державного бюджету", - йдеться у документі.

Зазначається, що це дозволить реалізувати інфраструктурні проекти щодо будівництва, реконструкції, технічного та інформаційного забезпечення контролюючих органів, підвищити оплату праці.

ДФС здійснюватиме контроль за цільовим та ефективним використанням цих коштів.

Читайте також: Кабмін "влив" 5,75 мільярда в Ощадбанк

Розпорядження спрямоване на реалізацію вимог Закону України від 21 грудня 2016 року № 1801 “Про Державний бюджет України на 2017 рік” стосовно спрямування контролюючим органам у значенні, наведеному у Податковому кодексі України за окремим рішенням Кабінету міністрів до 10 відсотків перевиконання загального обсягу митних платежів, визначеного помісячним розписом доходів загального фонду державного бюджету.