Тепло в оселях гарантують місцеві ради - Нафтогаз уже уклав 12 договорів з боржниками

НАК «Нафтогаз України» уклала 12 договорів про реструктуризацію заборгованості за природний газ з регіональними теплопостачальними організаціями під гарантії місцевих органів влади. 

Про це інформує прес-служба Нафтогазу.

"Відповідно до Закону України від 03.11.16 №1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», підприємства, які мають заборгованість за використаний газ, можуть її реструктуризувати за умови, що місцеві органи влади надають Нафтогазу гарантії виконання договорів", - йдеться у повідомленні.

На даний момент три міські ради України скористалися цією можливістю для запобігання відключенню газу місцевим тепловиробникам. 

"Зокрема, станом на 13 грудня відповідні договори Нафтогаз підписав з Рубіжанською (27,9 млн грн), Кіровоградською (83,0 млн грн) та Кам’янською (2,1 млн грн) міськими радами та тепловиробниками зазначених регіонів", - зазначили у Нафтогазі.

Читайте також: Міненерговугілля та Світовий банк обговорили реформування газового сектору

Крім того, Володимир-Волинська, Лисичанська, Моршинська, Теплодарська та Олександрійська міські ради прийняли рішення про надання гарантій, оформили та передали до Нафтогазу відповідні договори, які наразі опрацьовуються.