Майнові права за кредитними договорами Дельта Банк передав незаконно - суд

У суді підтвердили незаконність передачі «Дельта Банком» майнових прав за кредитними договорами на загальну суму 1,3 млрд грн компаніям, які афілійовані з рітейлером продажу електроніки.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Суд підтвердив незаконність передачі «Дельта Банком» майнових прав за кредитними договорами на загальну суму 1,3 млрд грн компаніям, які афілійовані з рітейлером продажу електроніки та побутової техніки», - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що у вересні 2014 року, до введення тимчасової адміністрації, «Дельта Банк» уклав договір про заставу майнових прав за кредитами фізосіб на понад 830 млн грн, який забезпечував виконання банком зобов'язань перед ТОВ «Фламенко». Тоді предмет застави був оцінений сторонами у сумі 331,55 млн грн, тобто майже в 2,5 рази менше ніж вартість майнових прав. Аналогічний договір був підписаний також і з ТОВ «САВ-Дістрибьюшн» про переуступку права за кредитними договорами, укладеними банком з фізичними особами-позичальниками, загальною вартістю понад 560 млн грн. За домовленістю сторін предмет застави визначено у сумі 226 млн грн, тобто також в 2,5 рази менше від балансової вартості.

Читайте також: Оборудки з фінансами: З банку Петрокоммерц вивели понад 700 мільйонів

Як відомо, Національний банк України 2 жовтня 2015 року затвердив рішення №664 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Дельта Банк". Головною причиною рішення стало неприйняття власником банку заходів щодо поліпшення фінансового стану та приведення діяльності у відповідність до законодавства.