Молдова та Україна домовилися про лібералізацію транспортних перевезень

Республіка Молдова та Україна підпишуть до кінця 2017 року Угоду про лібералізацію автотранспортних і авіаційних перевезень.

Про це повідомили у прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі прем'єрів двох країн Павела Філіпа і Володимира Гройсмана, яка відбулася в столиці Грузії Тбілісі у рамках міжнародного форуму «Tbilisi Belt and Road Forum 2017», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Глави урядів Молдови та України домовилися про збільшення з 2018 року квот для міжнародних транспортних перевізників. Павел Філіп і Володимир Гройсман домовилися також про збільшення термінів перебування на території України молдавських власників автотранспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення", - йдеться у повідомленні.

Глава уряду Молдови подякував своєму українському колезі за співпрацю у сфері спільного контролю на центральній(Придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону, що сприяло, за словами Філіпа, ухваленню важливих рішень у сфері Придністровського врегулювання.

Читайте також: Гройсман: Україна зацікавлена у поглибленні логістичних зв’язків з іншими державами

Прем'єр Молдови висловив готовність до продовження співпраці у цій сфері.

Прем'єри Молдови та України висловили задоволення відновленням роботи комісії з демаркації державного кордону і домовилися про продовження діалогу щодо погодження тексту Угоди про функціонування Дністровського гідровузла.