Стратегію стабільної логістичної системи для України презентували у Світовому банку

Стратегія забезпечення стабільного функціонування логістичної системи спрямована на підтримку України в реалізації логістичного потенціалу країни.

Про це під час презентації стратегії та плану заходів із забезпечення стабільного функціонування логістичної системи України сказала директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша команда Світового банку проводила оцінку існуючої системи логістики і на основі цього ми розробили стратегію та план дій", - сказала Кахконен.

Читайте також: Омелян про співпрацю з Китаєм: На черзі - порти та виробництво електроавтомобілів

Метою стратегії забезпечення стабільного функціонування логістичної системи, яка доповнюватиме Національну транспортну стратегію України, є реалізація логістичного потенціалу країни, посилення мультимодальності різних видів транспорту, допомога в обслуговуванні, модернізації та розширенні ефективної транспортної і логістичної інфраструктури.

Стратегія пов'язана з 4 пріоритетними напрямами, такими як: забезпечення формування конкурентної та ефективної транспортної системи; інноваційний розвиток транспортного сектору та стратегічних інвестиційних проектів; забезпечення безпечного для суспільства екологічно чистого транспорту; досягнення безперешкодної мобільності та міжрегіональної інтеграції. 

У матеріалах "Економічні наслідки оновлення парку вантажних автомобілів в Україні", розданих під час презентації, зокрема, зазначається, що загальний обсяг інвестицій, необхідних для оновлення парку важкого вантажного автотранспорту в Україні сягне 5,9 млрд євро.

Економія на паливі завдяки підвищенню економічності парку важкого вантажного автотранспорту дасть змогу зекономити 2,4 млрд євро.