Гройсман про повернення ПДВ: Систему "відкатів" подолали

В Україні вдалося подолати систему, при якій отримання підприємством компенсації податку на додану вартість було неможливим без 10-30% хабарів.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі з представниками гірничо-збагачувальних комбінатів у Полтавській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі компанії в Україні, які мали отримувати з бюджету автоматичну компенсацію податку на додану вартість - це мільярди гривень - не могли цього зробити, тому що існувала система тотальних хабарів. Треба було повернути з цієї суми 10, 20, 30% коштів у владу, і тільки тоді можна було отримати решту. Ми зламали цю систему. Сьогодні копійка в копійку, хвилина в хвилину кошти, які ви заробили, потрапляють на ваші рахунки, і це дає можливість розвиватись", - зазначив Прем'єр.

Він підкреслив, що інвестори також відзначають покращення ситуації.

Читайте також: Техніка має максимально вироблятися в Україні - Гройсман

На своїй сторінці у Facebook Гройсман зазначив, що Єристівський ГЗК, який він відвідав сьогодні, – молоде і дуже потужне підприємство з видобутку залізної руди.

"Унікальний кар'єр, розроблений "з нуля" із запасами на декілька десятиліть, новітні технології видобутку, великий ремонтний цех важкої техніки, робота для понад 1200 фахівців з середньою зарплатою 12 300 грн. Обсяг реалізованої продукції з початку року зріс до 4,4 млрд грн. Загальний обсяг вкладених інвестицій - понад 700 млн дол. Тішить, що в планах - нарощення потужностей, а це – нові робочі місця, зарплати, податкові відрахування в бюджети всіх рівнів - перспективи розвитку регіону та держави", - наголосив Прем'єр-міністр.

Сьогодні Гройсман перебуває з робочою поїздкою на Полтавщині, де, за його словами, виробляють продукції на понад 100 млрд грн на рік.