НАБУ розшукує двох підозрюваних у "паливній" справі Міноборони

Скрін

Національне антикорупційне бюро України розшукує двох підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. 

Інформація про підозрюваних та їх фото розміщено на сайті НАБУ.

Перший підозрюваний - Гарькавий Володимир Віталійович, 10.03.1983 року народження, уродженець міста Дніпро, громадянин України, зареєстрований за адресою в м. Київ, фактично проживає у Дніпрі.

Другий - Майко Вадим Михайлович, 22.04.1966 року народження, уродженець м. Кам'янське (Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області, громадянин України, зареєстрований за адресою у м. Кам'янське. 

Як повідомлялося, 16 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали фактичного власника комерційного підприємства за підозрою у розтраті коштів держбюджету в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

Читайте також: Справа Міноборони: аудит підтвердив порушення при закупівлі палива

За версією слідства, затриманий за попередньою змовою зі службовцями МОУ вчинили злочин, в результаті якого державі завдано збитків у сумі понад 149 млн грн. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого ч.5 ст.191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України.

11 жовтня 2017 року НАБУ та САП повідомили про підозру чотирьом посадовцям Міноборони, у тому числі і заступнику міністра.

Досудове розслідування за даними фактами детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.