НБУ розширив перелік банків, які можуть зберігати його готівку

Національний банк України розширив перелік банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«З цією метою Правління Національного банку України 2 жовтня 2017 року прийняло постанову №96 “Про внесення змін до Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банкуУкраїни (далі - Постанова № 96)», - йдеться в повідомленні.

НБУ здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України за відповідними критеріями. До участі у відборі допускаються банки, які відповідають встановленим критеріям. Сьогодні статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора, мають АТ "Ощадбанк" та ПАТ КБ "ПриватБанк".

Читайте також: Кабмін реструктуризує ОВДП Нацбанку для зменшення тиску на держбюджет

З метою розширення переліку банків, які можуть бути залучені до зберігання запасів готівки Національного банку України, Постановою №96 розширено критерії, за якими Національний банк України допускає банки до участі у відборі. Зокрема, тепер до зберігання запасів готівки Національного банку України окрім банків, що здійснюють інкасацію коштів та перевезення валютних цінностей, можуть бути залучені також банки, що користуються послугами з інкасації інших банків або юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації.