Укртранснафта продасть ще одну партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

ПАТ «Укртранснафта» завтра, 29 вересня 2017 року, проведе біржові торги з продажу ще однієї партії нафти марки Urals, яка зберігається в резервуарах Кременчуцького НПЗ. 

Інформація про продаж розміщена у біржовому бюлетені Української енергетичної біржі.

"ПАТ "Укртранснафта" на електронні біржові торги пропонує до реалізації нафту сиру, загальним обсягом 20000 тонн. Попередня ціна товару - 11,996 тис. грн. за тонну", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днями Укртранснафта реалізувала на Українській енергетичній біржі (УЕБ) перші 22 тис. тонн нафти марки Urals, які ще в 2014 році були викачані з нафтопроводів компанії і поміщені на зберігання на Кременчуцький НПЗ. Наразі на Кременчуцькому НПЗ залишається близько 180 тис. тонни нафти Укртранснафти.

Читайте також: Укртранснафта продала першу партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Всього у 2014 році було вилучено 628,4 тис. т. З цього обсягу 388,5 тис. тонну було поміщено на зберігання на НПЗ групи "Приват": на Кременчуцькому НПЗ - 239,9 тис. тонни, на "Нафтохіміку Прикарпаття" - 101,9 тис. тонни, на НПК "Галичина" - 46,7 тис. т.

Спроби повернути цю нафту почалися після звільнення голови правління Олександра Лазорка у березні 2015 р. За цей час у судах договори оренди резервуарів НПЗ для її зберігання були визнані нікчемними, але до цього моменту держкомпанія не могла повернути цю нафту.