Насалик доручив з’ясувати, чому Нафтогаз не передав активи Магістральним газопроводам

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик доручив терміново розслідувати причини невиконання НАК "Нафтогаз України" плану дій з передачі активів до ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"20 вересня міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик провів засідання комісії з розслідування причин невиконання Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" плану дій з передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів до ПАТ "Магістральні газопроводи України". Комісія утворена на виконання п.8 витягу з протоколу засідання Кабінету міністрів України від 6 вересня 2017 року № 52", - йдеться у повідомленні.

Насалик зауважив, що з боку Міненерговугілля України всі пункти, передбачені постановою уряду від 1 липня 2016 року № 496, повною мірою виконані. Перелік активів, матеріально-технічних цінностей та інших ресурсів погоджено з секретаріатом Енергетичного співтовариства та затверджено урядом. Водночас, як зазначається, НАК "Нафтогаз України" в обхід цього рішення внесло зміни до зазначеного переліку.

Читайте також: Коболєв: Відставка наглядової ради може "відрізати" Нафтогаз від міжнародних кредитів

Повідомляється, що міністр доручив у 10-денний термін розслідувати причини невиконання Нафтогазом плану дій з передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів до ПАТ "Магістральні газопроводи України", неналежного проведення інвентаризації майна, яке підлягає передачі, а також розслідувати проведення Нафтогазом власного анбандлінгу, який суперечить рішенням уряду та секретаріату Енергетичного співтовариства.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року Кабінет міністрів в рамках реформування НАК "Нафтогаз України" ухвалив рішення про створення нової компанії-оператора ГТС - ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Очікується, що ПАТ "Магістральні газопроводи України" у 4-му кварталі цього року отримає наглядову раду, що складатиметься з сімох членів: чотирьох незалежних та трьох представників держави.