Оціночна місія МВФ прибуде до України ближчим часом

Заява

У МВФ прогнозують повернення в Україну вже в "ближчому майбутньому" оціночної місії Фонду для проведення четвертого перегляду в рамках виділення наступного траншу програми розширеного кредитування EFF.

З такою заявою виступив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Виходячи з дискусій пана Ліптона з (українською – ред.) владою, ми очікуємо, що місія повернеться в Україну в ближчому майбутньому", - сказав представник Фонду.

Він зауважив, що не може зараз назвати дату, коли це може статися. Втім, за його словами, візит місії "буде можливий, коли всі заходи, передбачені в рамках перегляду, будуть виконані" українською стороною.

У цьому зв'язку він уточнив, що серед основних питань – пенсійна реформа в Україні, прискорення приватизації, конкретні результати в боротьбі з корупцією. Райс також констатував, що ключові програми реформ перебувають у стадії реалізації, а політика українського уряду у фіскальному та енергетичному секторах продовжує відповідати вимогам програми кредитування МВФ.

Читайте також: МВФ: Зростання світової економіки - момент можливостей для України

Офіційний представник Фонду також підкреслив: "Важливо зазначити, що влада підтвердила свою прихильність виконанню програми та тісного співробітництва з МВФ".

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон протягом 12-14 вересня відвідав Київ з візитом. Він обговорив з керівництвом країни поточну економічну ситуацію та прогрес в реалізації програми реформ, що підтримується МВФ.

Як відомо, п'ятий транш МВФ Україні на суму $1,9 млрд був запланований на червень-липень. Проте його надання було відтерміноване.