Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій двох обленерго Ахметова

Фонд державного майна України продав блокуючі 25-відсоткові пакети акцій, що належали державі, у двох обленерго Ріната Ахметова - ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та ПАТ ДТЕК «Дніпрообленерго»

Аукціон відбувся 31 серпня. Наразі ім'я покупця не називається, повідомляє ФДМУ.

Відомо, що пакет 25% акцій "Дніпрообленерго" проданий за 1,468 мільярда гривень. У ході торгів ціна виросла на 113% із стартової 470 млн грн.

25-відсотковий пакет акцій ПАО "ДТЕК Дніпроенерго" проданий за стартовою ціною 728,236 млн грн.

Нагадаємо, на купівлю кожного пакету акцій в Фонд державного майна України надійшло по дві заявки.

Стартова ціна 25% акцій ДТЕК Дніпроенерго становила 728,23 млн грн, а 25% акцій ДТЕК Дніпрообленерго - 490 млн грн.

Як повідомлялося, позаминулого тижня Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій трьох з восьми енергетичних компаній, що були виставлені на біржові аукціони. Усі три пакети – ПАТ «Донецькобленерго», ПАТ «Західенерго» та ПАТ «Київенерго» – купила кіпрська компанія Ornex, що входить до групи СКМ мажоритарного власника цих енергокомпаній Ріната Ахметова. Таким чином, безпосередні компанії Ахметова та афілійовані з ними структури наразі володіють 96,5% акцій ПАТ «Донецькобленерго»; 97,2% акцій ПАТ «Західенерго» та 97,4% ПАТ «Київенерго».

Читайте також: Україна продала свою частку в спільному з РФ і Казахстаном ядерному підприємстві

29 - 30 серпня мали відбутися торги державними пакетами акцій (по 25% кожен) ще трьох обленерго - «Одесаобленерго» зі стартовою ціною 631,314 млн. гривень, ПАТ «Донбасенерго», зі стартовою ціною 669,192 млн гривень та ПАТ «Сумиобленерго» зі стартовою ціною 370,192 млн грн. Проте торги не відбулися через відсутність заявок.