Фонд держмайна отримав по дві заявки на акції «Дніпроенерго» і «Дніпрообленерго»

30 серпня закінчився термін подачі заявок на участь в аукціоні з продажу ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та ПАТ ДТЕК «Дніпрообленерго». На купівлю кожного пакету акцій надійшло по дві заявки.

Про це повідомляється на сайті ФДМУ

Аукціон відбудеться у четвер, 31 серпня, об 11:00 на фондовій біржі ПФТС.

Стартова ціна 25% акцій ДТЕК Дніпроенерго - 728,23 млн грн, а 25% акцій ДТЕК Дніпрообленерго - 490 млн грн.

Трансляція аукціону відбудеться через сайт Фонду та біржі.

Читайте також: У Фонді держмайна не бачать зв'язку між монополіями в енергетиці та підняттям тарифів

Як повідомлялося, позаминулого тижня Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій трьох з восьми енергетичних компаній, що були виставлені на біржові аукціони. Усі три пакети – ПАТ «Донецькобленерго», ПАТ «Західенерго» та ПАТ «Київенерго» – купила кіпрська компанія Ornex, що входить до групи СКМ мажоритарного власника цих енергокомпаній Ріната Ахметова. Таким чином, безпосередні компанії Ахметова та афілійовані з ними структури наразі володіють 96,5% акцій ПАТ «Донецькобленерго»; 97,2% акцій ПАТ «Західенерго» та 97,4% ПАТ «Київенерго».

29-30 серпня мали відбутися торги державними пакетами акцій (по 25% кожен) ще трьох обленерго - «Одесаобленерго» зі стартовою ціною 631,314 млн. гривень, ПАТ «Донбасенерго», зі стартовою ціною 669,192 млн гривень та ПАТ «Сумиобленерго» зі стартовою ціною 370,192 млн грн. Проте торги не відбулися через відсутність заявок.