Омелян наполягає на поверненні Укрзалізниці до Мінінфраструктури

ПАТ "Укрзалізниця" необхідно повернути під управління Міністерства інфраструктури до формування наглядової ради підприємства.

Про це у коментарі журналістам сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі ми бачимо суттєві недоліки у функціонуванні Укрзалізниці під відповідальністю Мінекономіки. Воно не має, на жаль, структурних підрозділів та необхідної компетенції для управління величезною державною компанією. На цьому етапі доцільно повернути (Укрзалізницю - ред.) до Міністерства інфраструктури", - сказав Омелян.

За його словами, у подальшому, коли буде сформована незалежна наглядова рада та правління, питання, як міністерство керуватиме Укрзалізницею, стане несуттєвим.

"Саме наглядова рада формуватиме політику компанії та її розвитку, погоджуючи з державою", - додав Омелян.

Читайте також: Омелян: Я радий, що маємо факт звільнення Балчуна з посади

Як повідомлялося, 18 січня Кабінет міністрів затвердив новий статут Укрзалізниці, згідно з яким Міністерство інфраструктури втратило право бути органом управління компанії. 

Минулого тижня Омелян повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Кабінету міністрів щодо виведення ПАТ «Укрзалізниця» з підпорядкування Міністерства інфраструктури України.

У свою чергу в Мін'юсті заявили, що оскаржуватимуть рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав незаконною постанову уряду від 18 січня про зміни до статуту ПАТ «Укрзалізниця».