Омелян: Я радий, що маємо факт звільнення Балчуна з посади

Омелян: Я радий, що маємо факт звільнення Балчуна з посади

Укрінформ
Кримінальні провадження, що були відкриті під час правління Войцеха Балчуна, мають бути завершені та стати пересторогою для майбутнього керівництва ПАТ "Укрзалізниця".

Про це у коментарі журналістам сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я радий, що маємо факт звільнення пана Балчуна з посади. Були звернення до Генеральної прокуратури, НАБУ, Нацполіції щодо тих порушень, які мали місце в Укрзалізниці в останній період. Я сподіваюся, що вони будуть завершені. І це буде добра пересторога для наступного керівництва УЗ - як тимчасового, так і постійного. Треба працювати на державу, робити реформи, не займатися різними речами, які завдають збитків країні", - сказав міністр.

Читайте також: Уряд звільнив Балчуна з посади керівника Укрзалізниці

За його словами, протягом року була визначена велика кількість фактів впливу політичних та кримінальних угрупувань на роботу УЗ.

"На цьому має бути поставлена крапка. Укрзалізниця може бути локомотивом української економіки. Це компанія, яка формує 5% ВВП держави", - додав Омелян.

Як повідомила у Фейсбуці речниця генпрокурора Лариса Сарган, правоохоронні органи розслідують близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами ПАТ "Укрзалізниця". 

"Тиждень тому генпрокурор Юрій Луценко надіслав на ім'я Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана лист, в якому наголошував на неналежному виконанні правлінням ПАТ "Укрзалізниця" покладених зобов'язань. І мав на то підстави", - зазначила вона.

Зокрема, за словами Сарган, органами прокуратури та іншими правоохоронними органами на сьогодні розслідуються близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Укрзалізниці.

Читайте також: Омелян каже, що у керівництві Укрзалізниці більше не буде "гастролерів"

Вона додала, що голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун тривалий період на робочому місці не перебував (87 днів із 145 робочих у 2016 році та 45 зі 103 у 2017 році). 

"Слідством встановлено, що від виконання своїх безпосередніх обов'язків Балчун фактично самоусунувся, ефективне керівництво не здійснював, що негативно позначилося на діяльності товариства та стані законності на залізничному транспорті загалом. Було багато обіцянок, але мало їх реалізації. Одна з них - прямий потяг Київ-Краків, що мав уже з 1 серпня курсувати до польського міста", - додала Сарган.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 9 серпня, Кабінет міністрів схвалив заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна про звільнення.

Фото: ФБ/Омелян

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-