Говорити про конкретну модель структури ДФС зарано, консультації з МВФ тривають – Продан

Консультації з Міжнародним валютним фондом щодо реформування Держаної фіскальної служби ще тривають, тому говорити про модель структури служби та кількість співробітників ДФС ще зарано.

Про це написав у Фейсбуці в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

«Цього тижня разом із представниками місії МВФ підбивали підсумки спільної роботи з напрацювання дорожньої карти заходів щодо реформуванню ДФС. Наші партнери передали нам проект рекомендацій до плану впровадження реформ за результатами роботи місії з 19 липня по 1 серпня 2017 року. Як і колеги з МВФ, ми прагнемо трансформувати ДФС у сучасний сервісний орган адміністрування податків. ДФС повинна стати партнером для платників і бізнесу. Але хочу наголосити, що наразі йдеться лише про низку рекомендацій щодо впровадження комплексної реформи. Говорити про конкретну модель, на базі якої буде сформовано структуру фіскальної служби, якою буде кількість співробітників ДФС, зарано. Консультації з місією МВФ щодо реформування ДФС тривають. Проект пропозицій іще опрацьовується фахівцями служби. Після завершення консультацій наші пропозиції будуть передані МВФ для вироблення узгодженої усіма учасниками процесу позиції», - зазначив очільник ДФС.

Читайте також: Україна виплатила МВФ $450 мільйонів за програмою stand by - ЗМІ

Нагадаємо, 1 серпня експерти Департаменту з податково-бюджетних питань Міжнародного валютного фонду передали рекомендації до плану впровадження реформ Державної фіскальної служби України. У документі, зокрема, визначено масштабність реформ, результати, яких вони покликані досягти, ризики виконання та можливі шляхи управління ризиками тощо. Також складено дорожню карту заходів, які потрібно здійснити для досягнення цих цілей.