Розенко не бачить підстав говорити про перегляд ціни на газ

Зараз немає жодних економічних передумов для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і газ. 

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє його прес-служба. 

«Сьогодні інфляційні тенденції є абсолютно прогнозованими - на рівні, який зафіксований у державному бюджеті, вже тривалий час зберігається стабільність національної валюти. Тому жодних підстав для підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги немає. І я особисто, як член уряду, жодних рішень щодо підвищення ціни на газ не підтримаю», - сказав Розенко.

Він підкреслив, що в Україні «зафіксована ціна на газ для населення у державному бюджеті на рівні минулого опалювального сезону, і сьогодні говорити про перегляд цієї ціни немає жодних підстав».

Розенко також нагадав, що днями Кабінет міністрів затвердив фінансовий план «Нафтогазу», де зафіксована умова збереження ціни на газ і для населення, і для інших категорій споживачів.

Читайте також: Розенко підтримав створення на Одещині соціального містечка для переселенців

Коментуючи можливість введення абонплати за газ, віце-прем'єр-міністр наголосив, що незважаючи на формулу розрахунку, вартість газу не повинна підвищитися. 

«Неважливо скільки буде складових цього тарифу. Головне - ціна на газ не повинна бути підвищена! Визначення формули - це виключно компетенція НКРЕКП. Для мене, як для урядовця, важливо, щоб при цьому не був порушений баланс і щоб ціна на газ не була вищою, ніж зафіксована у бюджеті», - наголосив Розенко.