ProZorro: Є перший мільйон тендерів

В електронній системі публічних закупівель ProZorro 3 серпня 2017 року кількість тендерів сягнула одного мільйона. 

Про це інформує прес-служба МЕРТ.

«Сьогодні, 3 серпня, кількість тендерів в електронній системі публічних закупівель ProZorro сягнула одного мільйону. Мільйонну закупівлю оголосив Військова частина 3057 Національної гвардії України в місті Маріуполь. Військова частина закупила крупи на суму 19 400 грн», - йдеться в повідомленні.

Як показує статистика, найбільше закуповують в Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Найбільшими державними замовниками є КП “Київський метрополітен” (3177 тендерів за весь час роботи у системі), регіональна філія “Львівська залізниця” (2322 тендери) та Департамент житлового господарства Харківської міської ради (2287 тендерів).

“Кожного дня в системі оголошується близько 4 тисячі закупівель. Ми продовжуємо спрощувати роботу для наших користувачів. В червні Система електронних публічних закупівель ProZorro інтегрувалась з Єдиним Державним Реєстром. Це дало замовнику можливість в онлайн режимі отримати деталізовану інформацію про учасника. З травня 2017 учасники держтендерів можуть надавати довідку про відсутність податкової заборгованості в електронній формі. Інтеграція з держаними реєстрами залишається однією з пріоритетних задач, яка стоїть перед ДП “Прозорро”, - коментує директор ДП “Прозорро” Василь Задворний.

Читайте також: Системі ProZorro вже рік: економія перевищила 19 мільярдів

Найбільше держава замовляє в таких категоріях як: будівельні роботи та поточний ремонт (117 041 тендерів), продукти харчування (111 868 тендерів), паливо та електроенергію (88 417 тендерів), медичне обладнання, фармацевтична продукція та засоби особистої гігієни (74 900 тендерів).