На конкурс з відбору радника для приватизації Центренерго подали заявки 4 компанії

На участь у конкурсі з відбору радника для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу 78,289% ПАТ «Центренерго» надійшло чотири заявки.

Про це повідомляє Фонд державного майна України.

Як зазначається, перший етап конкурсу з відбору радника буде проведено 4 липня об 11:00, другий – 5 липня об 11:00 у Фонді держмайна.

На першому етапі конкурсу спеціальна комісія проаналізує подані пакети документів потенційними конкурсантами та визначить їх відповідність умовам конкурсу, а на другому буде визначено переможця.

Основною метою радника з продажу державного пакета акцій ПАТ «Центренерго» є підвищення інвестиційної привабливості підприємства, забезпечення продажу пакета акцій ефективному власнику та отримання максимально можливого обсягу коштів до державного бюджету, нагадали у ФДМУ.

Читайте також: Скандальна «Енергомережа» може стати банкрутом

Конкурс було оголошено 31 травня, заявку на участь у ньому можна було подати до 30 червня.

Умови конкурсу з відбору радника для приватизації Центренерго протягом тривалого часу розроблялися спеціально створеною міжвідомчою комісією, до складу якої ввійшли керівні особи ФДМУ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства фінансів.

Як відомо, до складу ПАТ «Центренерго» входять Вуглегірська, Зміївська та Трипільська станції, на які припадає 14% від загальної потужності електростанцій України. За цим показником компанія посідає друге місце серед теплових енергогенеруючих компаній України.