Польща продала Україні приціли та прилади нічного бачення

Польський промисловий центр оптики (PCO), що входить до Польської групи озброєнь (PGZ), поставить для потреб української військової техніки оптичні прилади спостереження і приціли.

Відповідну угоду в присутності заступника міністра національної оборони Польщі Бартоша Ковнацького підписали у понеділок у Варшаві керівники PCO та української корпорації “Укрінмаш”, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Польща є однією з небагатьох країн у світі та Європі, яка підтримує нас у складний період боротьби з Росією не лише зброєю, але й технологією",- заявив генеральний директор Укрінмашу Сергій Слюсаренко.

Заступник керівника РСО з торговельних питань Павел Гліца зазначив, що йдеться, зокрема, про прилади нічного бачення, які не дозволяють виявити власні позиції.

За його словами, контракт є результатом дворічної співпраці між українською та польською сторонами, якому передували дворічні випробування і тести, які проводилися на українських підприємствах, де проводиться модернізація військової техніки, і на полігонах.

У свою чергу Ковнацький зазначив, що співпраця має бути взаємовигідною. Підписання контракту він назвав черговим кроком у співпраці оборонно-промислових комплексів Польщі та України.

Вартість контракту є комерційною таємницею.