Єврокомісія позитивно оцінила новий закон про державні перевірки бізнесу

Представники Європейської комісії позитивно оцінили прийняття Закону про державні перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Європейські колеги відзначили прогрес у питаннях імплементації заходів у сфері СФЗ. Зокрема, позитивно оцінено прийняття Верховною Радою Закону «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» (№ 0906), який продовжує реформування системи державного контролю безпечності харчових продуктів та потребує прийняття понад 40 підзаконних актів. Представники Європейського Союзу та Держпродспоживслужби висловили сподівання, що зазначений закон буде підписаний Президентом України", - йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба додає, що під час зустрічі з представниками Єврокомісії було обговорено актуальні питання двостороннього співробітництва між Україною та ЄС у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, поточний стан імплементації СФЗ-зобов’язань у рамках Угоди про асоціацію ЄС-Україна та визначено пріоритети ефективної взаємодії у зазначених питаннях.

У травні 2017 року Верховна Рада прийняла закон "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин".