Гройсман хоче долучити хорватські компанії до участі у системі держзакупівель

Хорватія підтримує зусилля уряду України, спрямовані на проведення внутрішніх реформ та боротьбу з корупцією, і допомагатиме на шляху євроінтеграції та протидії російській агресії.

Про це сказала Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович під час зустрічі із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом в рамках його офіційного візиту, повідомдяє Урядовий портал

"Ми підтримуємо усі ключові зусилля, які спрямовані на проведення внутрішніх реформ, утвердження демократії, боротьби з корупцією в Україні. Сподіваюся також, що й наші економічні зв'язки міцнішатимуть", - сказала Грабар-Кітарович.

Вона підкреслила повагу Хорватії до суверенітету і територіальної цілісності України і запевнила у підтримці на рівні Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ, ООН, НАТО. 

У свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував хорватській стороні за співпрацю та всебічну політичну підтримку. Він висловив сподівання, що після обміну візитами глав урядів торгово-економічні відносини між країнами також посиляться. Він нагадав, що минулого року обсяг взаємної торгівлі зріс на 70%, і цьому значною мірою сприяли регулярні ділові форуми, один з яких пройшов сьогодні.

"Я думаю, що наші стосунки мають добрі основи", - впевнений Прем’єр-міністр України. На його думку, перспективи розвитку є у військово-технічній співпраці, реалізації спільних проектів в енергетиці, інших сферах, в участі хорватських компаній у системі державних закупівель.

Значний інтерес, за його словами, представляє для Києва ініціатива "Адріатика – Балтика – Чорне море", передусім у сегменті диверсифікації джерел постачання газу. В цьому контексті Гройсман нагадав, що Україна вже півтора року не імпортує російський газ, натомість здійснює кроки задля нарощування власного видобутку палива.