Посол України в Китаї: співпраця «Мотор Січі» з «Тяньцзяо» має великий потенціал

Посол України в КНР Олег Дьомін відвідав у муніципалітеті Чунцін завод зі спільного з українським ПАТ «Мотор Січ» виробництва авіадвигунів, що споруджується.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в диппредставництві.

«Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Олег Дьомін відвідав місто Чунцін, де провів зустріч з керівництвом міста на чолі із заступником мера Лю Гуйпіном і ознайомився з ходом будівництва підприємства зі спільного виробництва авіадвигунів українського Публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Мотор Січ» і китайської корпорації «Тяньцзяо», - зазначили в посольстві.

Сторони наголосили на важливості розвитку всебічного співробітництва між Україною та Китаєм, успішним прикладом якого може служити налагодження спільного виробництва авіадвигунів. За словами посла, створення в Чунціні виробництва авіадвигунів з використанням українських технологій «має стати моделлю для співпраці в інших високотехнологічних галузях».

Дьомін ознайомився з ходом будівництва заводу, планами його подальшого розвитку, а також провів переговори з президентом корпорації «Тяньцзяо» Ду Тао. Посол назвав темпи будівництва протягом незначного часу, що минув від його початку (грудень 2015 року) «вражаючими»: вже зведено декілька сучасних виробничих корпусів заводу.

Дьомін підкреслив, що уряд України надає великого значення співробітництву АТ «Мотор Січ» з китайською корпорацією «Тяньцзяо». Він зазначив, що цей проект має великий потенціал розвитку і висловив надію на підвищення технологічного рівня і подальший розвиток виробництв на заводах як у Чунціні, так і в Запоріжжі.

Важливість співпраці між двома державами в авіаційній сфері підкреслювалася, зокрема, і під час нещодавньої зустрічі першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва з віце-прем'єром Держради КНР Ма Каєм.