Ціна на російський газ буде переглянута з 2014 року – Коболєв

Відео

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів про рішення Стокгольмського арбітражу щодо терміну, з якого буде здійснений перегляд цін на газ.

Про це повідомляє "5 канал".

"По певних питаннях, які задавала українська сторона, ми отримали так само і негативну відповідь. Найбільш простим прикладом цього є термін з якого українська сторона хотіла здійснити перегляд ціни. Ми наполягали на тому що перегляд ціни повинен бути ретроспективним і він повинен починатися з 2010 року. Трибунал виніс рішення, що такий перегляд ціни буде з 2014 року. Російська сторона сказала, що вона в принципі проти будь-якого перегляду ціни. Тому, скажімо, з точки зору України це є не повним задоволенням тієї вимоги. Тобто нам сказали так, на перегляд ціни, нам сказали, ні, з 2010 року, нам сказали, так, з 2014 року", - розповів глава "Нафтогазу".

"Період з якого трибунал прийняв рішення про перегляд ціни для "Нафтогазу" в більшості був визначений тими діями, які керівництво "Нафтогазу", яке було в компанії до 2014 року, та керівництво України з 2010 по 2014 рік приймало по відношенню до цього контракту і по відношенню того, за якою ціною імпортувався газ Росії", - додав він.

Як  повідомляв Укрінформ, "Нафтогаз" отримав рішення Стокгольмського арбітражу у виробництві проти російського "Газпрому" щодо контракту на поставку газу. За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".