Бельгійська Novadeal LTD поглиблюватиме дно в порту "Южний" - АМПУ

Адміністрація морських портів України підпише договір з компанією "Novadeal LTD" (дочірнє підприємство групи компаній DEME Group, Бельгія) на проект з днопоглиблення в морському торговельному порту (МТП) "Южний".

Про це Укрінформу повідомила прес-служба АМПУ.

"Адміністрація морських портів України (АМПУ) готова підписати договір з компанією "Novadeal LTD" (дочірнє підприємство групи компаній DEME Group, Бельгія) на реалізацію проекту "Експлуатаційне днопоглиблення - підчистка дна від наносів на внутрішній акваторії і внутрішньому підхідному каналі порту "Южний", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення було прийнято за результатами відкритого тендеру в системі державних закупівель ProZorro.

Згідно з тендерною пропозицією, яку система вибрала як найменшу, підрядник проведе експлуатаційне днопоглиблення внутрішньої акваторії і підхідного каналу морського порту "Южний" за 96,28 млн грн. Послуги з підчистки будуть проводитись в операційних акваторіях причалів 2-4, 7-9, 16,17, 3Н і 38. Запланований обсяг днопоглиблення складе 411 238 куб м.

АМПУ визначив оціночну вартість даного проекту в суму 98,24 млн грн. Таким чином, в ході торгів економія склала майже 2 млн грн.

Як повідомлялося, 17 травня 2017 року відбувся аукціон в рамках тендеру з експлуатаційного днопоглиблення внутрішньої акваторії і підхідного каналу морського порту"Южний". У ньому взяли участь три іноземні підрядники, серед яких "Ван Оорд Україна", "Jan De Nul n.v.", "Novadeal LTD".