Днопоглиблення в Миколаївському морпорту призупинили - АМПУ

Днопоглиблення в Миколаївському морпорту призупинили - АМПУ

Укрінформ
Адміністрація морських портів України вирішила призупинити днопоглиблення в акваторії Миколаївського морського порту для більш детальної оцінки комерційної та екологічної складових.

Про це повідомила прес-служба АМПУ.

"Адміністрація морських портів України (АМПУ) прийняла рішення про тимчасове призупинення проведення днопоглиблювальних робіт в акваторії Миколаївської гавані. На даний момент АМПУ детально вивчає питання проведення експлуатаційного днопоглиблення, у тому числі комерційну та екологічну складові робіт", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що проведення днопоглиблювальних робіт критично для підвищення конкурентоспроможності Миколаївського порту і розвитку всього регіону. Представники портового бізнесу Миколаївського регіону неодноразово акцентували увагу на необхідності днопоглиблення, що дозволить наростити обсяги вантажоперевалки.

"Однак туристична та курортна складова півмільйонного міста не повинні страждати. Тому в АМПУ прийняли рішення про більш детальну оцінку проектної документації, для вивчення можливості зміни локації складування ґрунту", - пояснює адміністрація.

АМПУ підкреслює, що експлуатаційне днопоглиблення, що проводиться біля причалів Миколаївського порту, має все необхідне нормативне та техніко-економічне обґрунтування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-