Азійські ринки демонструють шалений попит на українське м'ясо - експерт

Ринки Азії демонструють зростаючий попит на українську м’ясну продукцію (в основному, курятину та свинину, а також субпродукти).

Про це Укрінформу повідомили в Раді з питань експорту продовольства (UFEB), зазначаючи, що за підсумками торгової місії до Сінгапуру та В’єтнаму компанії України отримали більше 50 відповідних запитів від іноземних імпортерів.

«Учасники місії, якими стали три провідні молочні компанії України, відвідали Сінгапур, де зустрілися з місцевими дистриб’юторами, а також взяли участь в виставці Food&Hotel Vietnam 2017 в Хошиміні. Під час поїздки ми вкотре переконалися, що основний інтерес для азійських трейдерів та дистриб’юторів становлять «молочка», цукор, кондитерські вироби та особливо м’ясна продукція: ми отримали майже 70 запитів і приблизно 50 з них – на м’ясо та субпродукти», - сказав директор UFEB Богдан Шаповал. 

Як повідомив директор UFEB Богдан Шаповал, бізнес-поїздка була організована UFEB за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Крім того, UFEB отримав також запити на кондитерську продукцію, цукор, яловичину та фрукти.

«На жаль, коли мова заходить про Азію, ми стикаємося з певною пасивністю наших виробників. У багатьох є хибне враження, що імпортери цього ринку «самі прийдуть в Україну». Варто мати на увазі, що, поки ми чекаємо тут, наші потенційні бізнес-контакти отримують виробники з Індії, США та Нової Зеландії», - зауважив Шаповал.

Зазначається, що наступна бізнес-поїздка UFEB відбудеться 15-20 травня. Чотири компанії молочної та кондитерської галузі відвідають Корею, де візьмуть участь у виставці Seoul Food&Hotel 2017.