Укрнафта заявляє, що штрафи ДФС можуть зупинити виробництво

У ПАТ “Укрнафта” заявляють про безпідставність штрафних санкцій ДФС щодо податкового боргу та загрозу зупинки виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Укрнафти.

У компанії зазначають, що роблять заяву у зв’язку з діями Державної фіскальної служби щодо примусового списання грошей з рахунків компанії.

Компанія вважає, що питання погашення податкової заборгованості необхідно вирішувати шляхом виконання рішень господарських та адміністративних судів, в тому числі рішення Вищого адмінсуду від 30 січня 2017, що зобов'язує податкову службу прийняти в якості податкової застави природний газ, що належить «Укрнафті» в обсязі 2,1 млрд м3.

“Ігнорування ДФС судових рішень і примусове списання грошових коштів можуть істотно негативно вплинути на господарську діяльність підприємства, призвести до зупинки виробничих процесів, затримок виплати заробітних плат і поточних податкових платежів. Дії ДФС можуть поставити під загрозу інвестиційну програму, спрямовану на забезпечення базових виробничих потреб, безпечних умов праці і безаварійної роботи виробничих потужностей. Інвестиційна програма має вирішальне значення для стабілізації видобутку вуглеводнів і виплати податків в майбутньому”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Офісу великих платників податків ДФС вдалося стягнути 168 млн грн боргу з "Укрнафти " без рішення суду завдяки новим змінам у Податковому кодексі.

Нагадаємо, Нещодавно Верховна Рада внесла зміни до ст. 95 Податкового кодексу України. Завдяки їм із підприємств, що самостійно декларують зобов’язання, але не сплачують податки, борг на суму понад 5 млн грн надано право стягувати контролюючому органу безпосередньо на підставі рішення керівника, а не на підставі рішення суду, як було раніше.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України податкову вимогу та рішення про опис майна, виставлені Офісом великих платників, залишено в силі, а акти опису майна на загальну суму 11,2 млрд грн рішеннями апеляційної інстанції скасовано. Наразі Офіс великих платників вживає активних заходів щодо скасування цього рішення.