ДФС вдалося стягнути 168 мільйонів з Укрнафти без рішення суду

ДФС вдалося стягнути 168 мільйонів з Укрнафти без рішення суду

Укрінформ
Офісу великих платників податків ДФС вдалося стягнути 168 млн грн боргу з "Укрнафти " без рішення суду завдяки новим змінам у Податковому кодексі.

Про це повідомив керівник Офісу Євген Бамбізов у Фейсбуці.

"Протягом 2015–2017 років ПАТ "Укрнафта" поступово нарощувала борги перед бюджетом за самостійно задекларованими грошовими зобов’язаннями, які на сьогодні сягнули захмарних висот та склали майже 12,8 млрд грн, в т.ч. з податку на прибуток 1,5 млрд грн та ПДВ 0,4 млрд грн. Але всі дії Офісу великих платників щодо стягнення податкового боргу з ПАТ "Укрнафта" блокувалися рішеннями судів", - зазначив керівник.

Він додав, що ухвалою Вищого адміністративного суду України податкову вимогу та рішення про опис майна, виставлені Офісом великих платників, залишено в силі, а акти опису майна на загальну суму 11,2 млрд грн рішеннями апеляційної інстанції скасовано. Наразі Офіс великих платників вживає активних заходів щодо скасування цього рішення

"Завдяки злагодженій роботі ДФС України, Офісу великих платників та Національного банку, Наказом ДФС від 20.02.2017 № 107 затверджено примірну форму Рішення про стягнення коштів платника податків з рахунків у банках в рахунок погашення податкового боргу. Національним банком України в усі банківські установи направлено лист від 17.02.2017 щодо безумовного виконання інкасових доручень (розпоряджень), прийнятих на підставі рішення керівника контролюючого органу, згідно з внесеними змінами до Податкового кодексу. І як результат, начальником Офісу великих платників прийнято рішення про стягнення податкового боргу з рахунків боржника ПАТ "Укрнафта" № 1 та виставлено на усі рахунки боржника майже 500 інкасових доручень. З рахунків підприємства в рахунок погашення податкового боргу списано кошти у сумі 168 млн грн", - повідомив Бамбізов.

"Офісом здійснюється подальша робота щодо використання усіх наявних резервів, у тому числі і з погашення податкового боргу, з метою забезпечення додаткових надходжень до Державного бюджету", - зазначив  він.

Нещодавно Верховна Рада внесла зміни до ст. 95 Податкового кодексу України. Завдяки їм із підприємств, що самостійно декларують зобов’язання, але не сплачують податки, борг на суму понад 5 млн грн надано право стягувати контролюючому органу безпосередньо на підставі рішення керівника, а не на підставі рішення суду, як було раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-