Директор ММК розповів про наслідки торгової блокади

Збитки, завдані Маріупольському металургійному комбінату (ММК) торговельною блокадою на Сході України, впливають на майбутні відрахування до податкових, а значить - і до державного бюджету України.

Про це заявив директор комбінату Юрій Зінченко під час наради з представниками металургійної промисловості під головуванням Прем'єр-міністра  Володимира Гройсмана щодо питань діяльності підприємств металургійної промисловості та енергетики в умовах блокування вантажних перевезень з тимчасово окупованих територій України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збитки, які ми сьогодні несемо і несуть підприємства, автоматично впливають на майбутні відрахування до податкових на всіх рівнях, починаючи від місцевих бюджетів і закінчуючи загальнодержавним бюджетом", - зазначив Зінченко.

За його словами, питання торговельної блокади "уже перейшло в стадію питання національної безпеки України", бо якщо почнуть зупинятися металургійні підприємства, це може призвести до важких наслідків.

"З початку блокади залізничних шляхів за період з початку лютого, тільки один комбінат - Маріупольський металургійний імені Ілліча, уже на сьогодні для свого нормального функціонування і забезпечення всіх потужностей по виробництву втратив коксу - 20-30%, на 70% скоротилися надходження вапняку, це 80 тисяч тонн. На сьогодні повністю припинено отримання вугілля марки АС для роботи аглофабрики, яка є основною для нормальної роботи двох металургійних підприємств, які знаходяться в місті Маріуполі - комбінату Ілліча і комбінату "Азовсталь", -  заявив Зінченко.