Фонд держмайна анонсує швидке відновлення роботи ОПЗ

У п’ятницю, 24 лютого, спливає термін прийняття пропозицій Фондом державного майна України щодо відновлення роботи ПАТ "Одеський припортовий завод". Наступного тижня ФДМУ розгляне варіанти, які дадуть можливість в короткий термін відновити роботу ОПЗ.

Про це повідомляється на сайті Фонду держмайна.

"Ми ставимо за мету запустити завод якомога скоріше. І не тільки через необхідність наповнювати державний бюджет, скільки через соціальний фактор і необхідність збереження кадрового потенціалу. Наступного тижня ми розглядатимемо варіанти, які дадуть можливість в короткий термін відновити роботу ОПЗ", - прокоментував голова Фонду Ігор Білоус.

Зазначається, що серед варіантів взаємодії було запропоновано передання в оренду майна товариства (як цілісного майнового комплексу, так і окремих об’єктів нерухомого майна), здійснення операцій з давальницькою сировиною, передача майна в управління тощо.

Як повідомлялося, протягом місяця Фонд як орган управління корпоративними правами держави в ПАТ ОПЗ збирав пропозиції від потенційних інвесторів і партнерів, зацікавлених у співпраці.

Наприкінці грудня 2016 року в уряді повідомили, що виробничі потужності ПАТ "Одеський припортовий завод" будуть зупинені, а саме підприємство вживе заходів для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

Восени 2016 року Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Станом на грудень 2016 року борги заводу перед НАК "Нафтогаз України" сягнули 1,5 млрд гривень.