Кабмін ухвалив Стратегію управління держфінансами до 2021

Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Впровадження нової Стратегії управління державними фінансами включає запровадження середньострокового бюджетування. Це означатиме розподіл бюджетних ресурсів згідно з пріоритетами розвитку на три роки, а також розробку чітких цілей розвитку на п'ять років та ключових показників ефективності для оцінки імплементації Стратегії", - зазначається в повідомленні.

Метою Стратегії, наголосили в прес-службі Кабміну, є побудова сучасної та ефективної системи управління державними фінансами, яка здатна надавати якісні державні послуги, ефективно акумулювати ресурси та розподіляти їх у чіткій відповідності з пріоритетами розвитку держави у середньо- та довгостроковій перспективі.

Сама стратегія складається з чотирьох частин: дотримання загальної бюджетно-податкової дисципліни; підвищення ефективності розподілу ресурсів; забезпечення ефективного виконання бюджету; підвищення рівня прозорості та підзвітності.

У наступні чотири місяці уряд буде розроблювати Національний план дій з її імплементації на всіх рівнях. Стратегія управління державними фінансами забезпечить високий рівень прозорості та підзвітності усіх державних інституцій і дозволить громадянам здійснювати прямий контроль планування та розподілу бюджетів.

Зазначається, що важливість розробки Стратегії державних фінансів підтримана міжнародними зобов’язаннями України перед ЄС та МВФ.