Місія ЄС передасть відомству Насірова прилади для виявлення наркотиків

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров та голова Консультативної місії Європейського союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Кястутіс Ланчінскас підписали договір про передачу ДФС обладнання для виявлення наркотичних засобів та прекурсорів у безповоротне користування.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Згідно з договором, фіскальній службі як міжнародна технічна допомога буде передане обладнання для виявлення наркотичних засобів та прекурсорів. Отримане обладнання ДФС використовуватиме відповідно до завдань проекту зі зміцнення спроможності ДФС у сфері виявлення нелегального переміщення наркотичних засобів та прекурсорів", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Ланчінскас запевнив у готовності місії і надалі надавати підтримку ДФС, як шляхом консультацій, так і через забезпечення фіскальних органів необхідним обладнанням.

«З огляду на те, що економіка України все більше інтегрує в ЄС завдяки поглибленій та всеосяжній зоні вільної торгівлі (DCFTA), та зважаючи на зростання транскордонної торгівлі, все більш важливою стає активізації транскордонного співробітництва у спільній боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Вживання наркотиків тягне за собою ряд додаткових проблем для суспільства, в тому числі розпад сім'ї, зростання злочинності і розповсюдження таких захворювань як ВІЛ / СНІД. Ми пишаємося тим, що допомагаємо Україні у вирішенні цих проблем», - наголосив Ланчінскас.