Уряд затвердив порядок використання державних коштів для НСТУ

Уряд своєю постановою затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Про це повідомляє у середу Урядовий портал.

"Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держкомтелерадіо. Відповідно до Порядку, бюджетні кошти спрямовуються на безповоротній основі для надання фінансової підтримки НСТУ, зокрема на оплату праці та нарахування на заробітну плату, на трансляцію теле- та радіопрограм, на придбання предметів, матеріалів і послуг для виробництва теле- та радіопрограм, відрядження тощо", - йдеться у повідомленні.

Водночас не допускається спрямування бюджетних коштів на придбання товарів, виконання робіт, надання послуг, які безпосередньо не пов’язані з виконанням НСТУ основної діяльності; оплату посередницьких послуг; трансляцію теле- та радіопрограм, реклами, оголошень, які вироблені на замовлення фізичних та юридичних осіб, а також теле- та радіопрограм, розповсюдження яких заборонено законодавством.

Розподіл бюджетних коштів здійснюється Держкомтелерадіо відповідно до поданих НСТУ обгрунтувань потреби в коштах і детальних розрахунків витрат. Постановою передбачено, що НСТУ використовує бюджетні кошти відповідно до плану, погодженого з Держкомтелерадіо, і щоквартально подає відомству інформацію про їх використання.

"Постанова створить необхідні передумови для реалізації заходів з фінансової підтримки ПАТ НСТУ, що, в свою чергу, дасть йому можливість виконувати свої завдання, передбачені законодавством України", - зазначається також у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ "НСТУ" зареєстроване 19 січня, його статут було затверджено на засіданні уряду 28 грудня 2016 року. 100 відсотків компанії належить державі.