На Дунаї почали будувати міжнародну переправу "Орловка-Ісакча"

На території, прилеглій до поромного комплексу "Орловка-Ісакча", який належить ввести в експлуатацію до кінця 2017 року, будівельники приступили до виконання комплексу земляних робіт, зведення об'єктів мережі водопостачання, а також спорудження ліній електропередач - усього в грудні виконано будівельних робіт на українському березі Дунаю на півтора мільйона доларів.

Про це розповів журналістам генеральний директор ТОВ «Поромний комплекс Орловка» Юрій Дімчогло, що проінспектував хід будівництва міжнародної переправи.

"У рамках погодженого Міністерством інфраструктури та іншими відомствами проекту поромної переправи зараз повним ходом ведуться земляні та будівельно-монтажні роботи. Зокрема, до місця дунайської переправи підведено 2-кілометрову лінію електропередач, дві альтернативні лінії зв'язку, споруджено об'єкт мережі водопостачання, виконано підготовчі земляні роботи, де будуть зведені супутні будівельні об'єкти, що дасть змогу після введення в експлуатацію поромної переправи пропускати до однієї тисячі одиниць транспорту на добу на територію Румунії та України", - зазначив Дімчогло.

До кінця грудня будівельні організації планують освоїти на зведенні об'єктів не менше півтора мільйона доларів - п'яту частину проектного кошторису будови, зауважив керівник комплексу.

Паралельно розпочато будівництво обєктів поромного комплексу і на румунському березі Дунаю - тамтешні будівельники швидкими темпами звели причал поромної переправи. Очікується, що чотири вантажопасажирські пороми будуть відправлятися від берегів дунайської водної магістралі щопівгодини.

Створення міжнародної переправи "Орловка-Ісакча" дасть поштовх розвитку туризму, сфери послуг, створить сотні робочих місць у Ренійському та сусідніх районах Одещини, підсумував Дімчогло.