Литва допоможе Україні в імплементації європейського екологічного законодавства

Литва висловила готовність допомогти Україні в імплементації екологічного законодавства Європейського Союзу.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

«Угода дасть можливість зміцнити прямі зв'язки та поглибити співробітництво двох країн у природоохоронній сфері. Перед нами одна мета, одні завдання - зберегти навколишнє середовище для майбутніх поколінь. Крім того, Литва має великий досвід впровадження екологічного законодавства ЄС і його застосування як колишня країна-кандидат, а нині - держава-член ЄС, який сьогодні нашій країні дуже потрібний. І наші литовські колеги висловили готовність допомогти нам і в цьому напрямку», - зазначив Семерак.

Напередодні в Києві відбулася церемонія підписання низки документів, що стосуються розширення двостороннього співробітництва між Україною та Литвою. Церемонія відбулася у присутності Президента України Петра Порошенка та Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайте, яка перебуває в Україні з робочим візитом. Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак і Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс підписали Угоду між Міністерством екології та природних ресурсів України і Міністерством охорони навколишнього середовища Литви про співробітництво у сфері захисту навколишнього середовища. 

За словами Семерака, це перша угода між країнами у природоохоронній сфері, яка спрямована на посилення співпраці в захисті навколишнього природного середовища і раціонального використання природних ресурсів двох країн. 

Міністр переконаний, що така співпраця сприятиме вирішенню глобальних і регіональних екологічних проблем.