Японія готує низку інвестпроектів в Україні - Мінінфраструктури

Японські інвестиції можуть бути спрямовані в транспортну інфраструктуру України для реалізації проектів мостового переходу через р. Південний Буг у м. Миколаїв та розвитку портової інфраструктури Одеської та Миколаївської області.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України за підсумками робочого візиту в Японію урядової делегації на чолі з першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим.

Зокрема, під час зустрічі з представниками Японської агенції з міжнародного співробітництва (JICA), Японської організації міжнародної торгівлі (JETRO) та найбільших компаній, які входять до Японської федерації бізнесу (KEIDANREN), було обговорено проекти залучення японських інвестицій в транспортну інфраструктуру, а саме:

- будівництво мостового переходу через р. Південний Буг у м. Миколаїв;

- розвиток портової інфраструктури Одеської та Миколаївської області (днопоглиблювальні роботи та реконструкція причалів).

Крім того, у засіданні Комітету розвитку співпраці з Україною взяли участь понад 30 японських корпорацій, серед яких Marubeni, Sumitomo, Nippon Steel, Itochu та Mitsubishi.

Сторони домовилися погодити експертний звіт JICA з вивчення логістичного потенціалу транспортної системи півдня України, включаючи проект надання кредиту на будівництво мосту в Миколаєві до червня 2017 року, та організувати участь японських компаній в інвестиційних проектах в Україні.

У разі збільшення пасажиропотоку між Японією та Україною Міністерство інфраструктури запропонувало розглянути проект Угоди про повітряне сполучення та відкриття прямого авіарейсу між Києвом та Токіо.