Нацбанк погодився на самоліквідацію "Фінексбанку"

Правління Національного банку України 18 листопада надало згоду на ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" за ініціативою власників та відкликання ліцензій банку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Рішення про ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" прийнято на загальних зборах акціонерів банку від 22.09.2016 року. Причина такого рішення – складне становище на ринку фінансових і банківських послуг та невизначеність щодо можливих напрямків і джерел подальшої капіталізації банку", - йдеться в повідомленні.

У НБУ нагадали, що при самоліквідації банк самостійно погашає всі зобов'язання перед клієнтами. В такому випадку не виникає жодного навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Як зазначається, на 17 листопада 2016 року у ПАТ "Фінексбанк" мав достатній рівень ліквідності для розрахунків з клієнтами.

"Обсяг високоліквідних коштів (готівка, цінні папери, що емітовані Національним банком України, та кошти на кореспондентському рахунку в НБУ) становив 21 млн. грн. Загальний обсяг зобов'язань ПАТ "Фінексбанк" – 6,5 млн. грн., з них перед юридичними особами – 3,5 млн. грн., фізичними особами – 0,9 млн. грн. Таким чином, у банку достатньо ліквідних коштів для виконання своїх зобов’язань перед кредиторами та вкладниками у повному обсязі без зовнішніх залучень", - резюмує регулятор.

У червні цього року Нацбанк вперше прийняв рішення про надання згоди на ліквідацію за ініціативою власників двох банків – ПАТ "Фінанс Банк" та ПАТ "Інвестиційно-Трастовий Банк".