НАБУ завершило досудове розслідування "справи ОПЗ"

У Національному антикорупційному бюро України заявляють про завершення досудового розслідування щодо Сергія Переломи й Миколи Щурікова.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування за підозрою Сергія Переломи та Миколи Щурікова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах"), - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після його завершення буде складено та скеровано до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, що досудове розслідування за даним фактом розпочато у грудні 2015 року. Сергія Перелому (перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України") та Миколу Щурікова (перший заступник голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод") підозрюють у розтраті коштів ОПЗ у період із травня по грудень 2015 року.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень.