Нацбанк досі не перерахував до бюджету прибуток за 2015 рік

Національний банк України готовий перерахувати до бюджету прибуток за 2015 рік у розмірі 38,164 млрд грн, щойно буде сформовано Раду НБУ.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів за підсумками засідання Ради з фінансової стабільності під головуванням міністра фінансів Олександра Данилюка за участю голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, керівників національних комісій - регуляторів фінансового ринку Тимура Хромаєва та Ігоря Пашка, директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна.

"Учасники засідання обговорили важливість перерахування прибутку НБУ до Державного бюджету України для успішного його виконання. Валерія Гонтарева запевнила присутніх у повній готовності НБУ перерахувати прибуток за 2015 рік у розмірі 38,164 млрд грн. Для цього необхідно якнайшвидше сформувати Раду НБУ, яка має затвердити фінансову звітність Національного банку", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на засіданні порушувалося питання відновлення кредитування економіки у 2017 році. На заваді цьому стоять непрацююча судова система, відсутність законодавства про посилення прав кредиторів та високе боргове навантаження більшості великих підприємств.