Валютна політика: у Гонтаревої озвучили плани до 2018 року

Національний банк України у 2016-2017 роках й надалі проводитиме валютну лібералізацію, підвищуватиме якість корпоративного управління в банках та сприятиме розвитку безготівкових розрахунків в Україні.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"НБУ і надалі фокусуватиметься на підвищенні якості виконання ключових функцій задля забезпечення цінової та макрофінансової стабільності, а також будуватиме сучасний, ефективний центральний банк", - йдеться в повідомленні.

У регуляторі зазначають, що найголовнішими проектами НБУ у 2016-2017 рр. є наступні кроки з реалізації монетарної політики інфляційного таргетування, валютна лібералізація, впровадження ризик-орієнтованого банківського нагляду, підвищення якості корпоративного управління в банках. Головним завданням НБУ залишається також консолідація функцій нагляду за ринком фінансових послуг, імплементація концепції cashless-економіки та підвищення рівня безготівкових розрахунків в Україні, створення умов для відновлення кредитування, спрощення процесів для консолідації банківського сектору та розвиток інфраструктури ринку капіталів.

Усі ці проекти передбачені Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року.